islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

DÜZCE’DE DE UYGULANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçirilen ve 81 ilin tamamında uygulamaya geçirilecek olan Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 6 bin 753 başvuru yapıldığını ve 392 çiftin evlilik öncesi eğitimde

Gündem Yayın: 08 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2024 12:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
116 okunma
Takip EtGoogle News

  

Planlama dahilinde Düzce’de de uygulanacak olan Aile ve Gençlik Fonu’nda gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması için bu fonu kurduklarını belirtti.

“392 çiftimiz evlilik öncesi eğitimden yararlandı”

Aile kurmayı her daim teşvik ettiklerini, aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini bildiren Bakan Göktaş, “Bu projeyle gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir adım atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını destekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na 15 Şubat’tan bu yana Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinden toplam 6 bin 753 başvuru yapıldı ve 392 çiftimiz evlilik öncesi eğitimden yararlandı” ifadelerini kullandı.

“Evli çiftlerin birbirlerine destek olmalarını önemli buluyorum”

Projenin, aile birliğini güçlendirerek gençleri bilinçli ve sağlıklı ilişkiler kurabilen bireyler olarak yetiştirmeye yardımcı olacağına vurgu yapan Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Özellikle depremin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için de evli çiftlerin birbirlerine destek olmalarını önemli buluyorum. Bu projenin bir parçası olarak sunulan evlilik öncesi eğitimi, genç çiftlere hem duygusal hem de pratik beceriler kazandırarak daha sağlam bir temel oluşturmalarını hedefliyor. İletişimden çatışma çözümüne, mali planlamadan aile içi rollerin paylaşımına kadar geniş bir yelpazede eğitimler sunuluyor.”

Bakan Göktaş, bu tür projelerin toplumun temel birimi olan aileyi güçlendirmeye katkı sağlayacağını belirterek, “Gençlerimizi daha bilinçli, sağlıklı ilişkiler kurabilen bireyler olarak yetiştirmeye yardımcı olduğuna inanıyoruz. Hep birlikte, daha sağlıklı ve mutlu aileler için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.