DÜZCE KAR YAĞIŞINDA ZİRVEDE

Yurdun büyük bölümü geçtiğimiz haftayı kar yağışıyla geçirdi. Etkili olan yağışların ardından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü en yüksek kar kalınlıklarının ölçüldüğü noktaları açıkladı.

Gündem Yayın: 05 Ocak 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 05.01.2026 12:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
334 okunma
Takip EtGoogle News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yurdun en fazla kar yağışı alan bölgelerini açıkladığı rapordan derlenen bilgilere göre, Düzce’nin en yüksek noktası olan Gölyaka İlçesine bağlı 1830 rakımlı Kardüz Yaylası, Türkiye’de en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bölge oldu.

224 santimetre kar ölçümü yapılan Kardüz Yaylası’nı sırasıyla, 210 santim ile Bolu Kartalkaya, 208 santim ile Erzurum Palandöken, 205 santim ile Van Bahçesaray Karabat tepesi takip etti.

193 santim ile Hakkari, 179 santim ile Bitlis, 178 santim ile Rize Güneysu Handüzü yaylası, 175 santim ile Karabük, 157 santim ile Rize Çamlıhemşin Palovit yaylası, 148 santim ile Kars Sarıkamış, 146 santim ile Bitlis Tatvan ve 145 santim ile Hakkari ise listede yer alan bölgeler oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.